Nakon značajnih ulaganja u unapređenje sistema i proizvodnje tokom prošle godine, Fabrika vode u Zrenjaninu je u proteklih nekoliko meseci građane Zrenjanina snabdevala odgovarajućim količinima vode za piće čiji kvalitet je u skladu sa svim propisanim standardima.

Nažalost, Fabrika je morala da prekine vodosnabdevanje građana nakon eksplozije koja se u Fabrici desila 14. decembra prošle godine. Usredsređeni smo na dobrobit naših radnika koji su bili povređeni, kao i precizno utvrđivanje razloga ovog incidenta u najkraćem roku, u saradnji sa nadležnim institucijama. Naši radnici su u dobrom zdravstvenom stanju.

Trenutno smo u završnoj fazi otklanjanja posledica incidenta, o čemu smo pisanim putem obavestili naše ugovorne partnere JKP „Vodovod i kanalizacija Zrenjanin“ (JKP „ViK“ Zrenjanin) i Grad Zrenjanin. Ponovno puštanje u rad postrojenja biće moguće nakon što nadležne institucije obave finalnu procenu bezbednosti njegovog rada.

Bili smo iznenađeni nedavnim objavama u medijima o izveštaju stručne komisijeJKP „ViK“ Zrenjanin, koja je bila pozvana u Fabriku kako bi, uz slobodan pristup postrojenju i relevantnim podacima,stekla uvid u situaciju nakon incidenta.

JKP „ViK“ Zrenjanin nije nam dostavilo dokument o kom su izvestili mediji. Zamolili smoJKP „ViK“ Zrenjanin da nam dostavi izveštaj, a nakon uvida u isti ćemo moći da se izjasnimo o njegovom sadržaju i podelimo naše mišljenje sa ugovornim partnerima i javnošću.

Naš zajednički cilj i prioritet svih nadležnih tela mora biti brza obnova proizvodnje vode, kako bi građani Zrenjanina bili snabdeveni dovoljnim količinama vode za piće odgovarajućeg kvaliteta, kao što je to bio slučaj u proteklim mesecima.