Posle više meseci i nebrojano mnogo pokušaja, uspeli smo da dođemo do gradonačelnika Zrenjanina, pokušali smo da razgovaramo o problemima vezanim za vodosnabdevanje, zaposleni u “Fabrici vode” su takođe razgovarali sa gospodinom Salapurom, i predočili mu da je postrojenje spremno za rad.

“Od gradonačelnika nismo dobili odgovore na naša pitanja, nije znao da nam odgovori ko je nadležan za rešavanje problema sa vodosnabdevanjem, očekujemo da se izveštaj nezavisne komisije prezentuje javnosti” rekli su posle sastanka radnici “Fabrike vode”.

Gradonačelnik je saslušao naše predloge i sugestije, međutim kako nam je rekao on ne može da odluči o sudbini fabrike vode, kao i to da će tu odluku doneti neko drugi, na nekom drugom mestu.

Nameće se zaključak da o sudbini građana Zrenjanina odlučuje neko iz senke, nadamo se i želimo da verujemo da će preovladati razum a ne lični interesi pojedinaca, koji očigledno donose odluke umesto gradonačelnika Salapure.

Smatramo da je ovo postrojenje u mogućnosti da ispuni očekivanja i potrebe građana Zrenjanina, te ovim putem pozivamo sve strane da svu energiju usmere ka rešavanju ovog višedecenijskog problema, od gradonačelnika očekujemo da javnosti stavi na uvid izveštaj nezavisne komisije koja je formirana na njegov lični zahtev.