Prema poslednjim informacijama koje smo dobili od lekara koji brinu o povređenim radnicima, oni su u dobrom stanju i nalaze se van životne opasnosti.

Povrede nisu takve da zahtevaju rekonstruktivnu intervenciju, menadžment fabrike je u redovnom kontaktu sa lekarima, porodicama povređenih pored pomoći u lečenju obezbedili smo takođe svu potrebnu pomoć i za njihove porodice.

Nadamo se skorom oporavku naših kolega.

Izražavamo žaljenje što su neke organizovane političke grupe, kao i pojedini mediji iskoristili ovu nesreću za svoje maliciozno dnevno političko delovanje, ali se nadamo da će sačekati kraj zvanične istrage i pustiti nadležne organe, ali i stručnjake da sačine izveštaje o nemilom događaju.

Želimo da se ovim putem posebno zahvalimo na neizmernoj podršci i pomoći lekarima Vojnomedicinske akademije,  prof.dr. Marjanu Novakoviću, prof.dr. Nenadu Stepiću, prof. dr. Jefti Kozarskom, lekarima Opšte bolnice ,,Đorđe Jovanović” u Zrenjaninu, dr. Dušanki Strajnić, dr. Mariji Tuškan kao i čelnicima Grada Zrenjanina gospodi Čedomiru Janjiću i Saši Santovcu.