Od utorka 29. septembra vodonabdevanje grada Zrenjanina ponovo ide preko postrojenja za prečišćavanje pritke vode. Kao što smo najavli prilikom gašenja postrojenja u julu mesecu urađene su dodatne prepravke na samom postrojenju i započeta je izgradnja dodatnog rezervoara koji će omogućiti veću količinu prerađene vode i zadovoljti najveću potrošnju u gradu.

Sa naručiocem posla JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin smo potpisali novi sporazum, kojim smo dogovorili rokove za ove dodatne radove, sa naše strane su svi zadati rokovi ispoštovani i samim tim su se stvorili uslovi za ponovno pokretanje fabrike.

U prethodnom periodu, od kada se promenila vlasnička struktura u fabrici vode, novi vlasnici su uložili blizu miliona evra na unapređenje sistema i proizvodnje, uspeli smo da povećamo proizvodni kapacitet i značajno smanjimo procenat otpadnih voda, kompletna oprema je servisirana i radi se na dodatnom povećanju kapaciteta kako bi mogli da zadovoljimo potrošnju čak i preko 400 l/s.

Mediji kao i svi zanteresovani građani će preko našeg sajta moći da prate obaveštenja kao i analize vode koja izlazi iz fabrike.

Fabrika vode je u vlasništvu sledećih firmi i osoba :

• SAR d.o.o. (Rimon Ltd i Avital Group obe kompanije iz  Izraela) 65% udela
  • Synertech d.o.o. 20% udela