Poštovani građani Zrenjanina,
U cilju da budete istinito informisani, obaveštavamo vas o sledećem: Na sastanku sa vašim gradonačelnikom održanim još marta ove godine, obavestili smo i Gradonačelnika i direktora Vodovoda da je Fabrika vode spremna za rad. Gradonačelnik je čvrsto obećao da ćemo odluku o tome dobiti “u roku od 5, a najkasnije 7 dana”. Od tada je prošlo 3 meseca, a od Gradonačenika nema nikakvog odgovora! Želimo da znate da svakodnevno zovemo na “sve moguće adrese” i molimo da nam se odobri dalji rad, a da vi imate zdravu vodu za piće kakvu ste imali nekoliko meseci pre eksplozije u fabrici. Odazivaju nam se sagovornici iz kabineta Premijerke Brnabić, iz kabineta Predsednika Vučića ali iz kabineta vašeg Gradonačelnika – ništa! Muk!

Morate da znate da se niko iz vaše gradske vlasti ne bavi problemom pijaće vode, osim politikanstva u kome nećemo da učestvujemo. Pre neki dan pojedini lokalni clanovi DSSa neodgovorno tvrde da nijedna analiza vode koja je izasla preradjena iz postrojenja ne valja…pa imate preko 100 analiza vode od Septembra do Novembra 2020 god. koji dokazuju da je voda u skladu sa pravilnikom o higijenskoj ispravnosto vode. Sve to mozete videti na nasoj veb stranici..budite korektni pa se prvo informisite da ne da bunite narod dezinfornacijama. Sve te podatke mozete dobiti i od Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i Beograd.
Na kraju, ponovo, jasno i odgovorno tvrdimo: fabrika vode je spremna za rad i bila je spremna još u januaru ove godine! Veštačenjem smo utvrdili da krivicu za eksploziju snosi JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin, što smo odmah i znali ali smo u cilju održavanja korektnih poslovnih odnosa do sada ćutali. Vaš Vodovod preko nas pokušava da sakrije svoje ogromne gubitke u mreži, nedostatak potrebnih analiza sirove vode i ostale svoje probleme.


Nedavno ste na tribini posvećenoj ovoj temi u vašem gradu mogli da čujete od vodećih stručnjaka da imate fabriku sa najsavremenijom opremom koja itekako može da vam omogući da imate zdravu pijaću vodu a da ne trošite desetine hiljada evara dnevno za flaširanu!

Građani Zrenjanina: imate ispravnu fabriku vode, spremnu za rad, te vas molimo (kao i razne građanske pokrene i inicijative koje se ovim bave), pitajte vašeg Gradonačnika:Zašto fabrika ne radi kada investitor tvrdi da je spremna za rad? Šta Grad gubi ako mi radimo?Zašto je potrebno da se mesecima moli da o ovom problemu neko odgovoran razgovara sa investitorom kada i Gradonačelnik tvrdi da je ovo najveći problem Grada?Zašto “najveći problem grada” rešava Premijerka ili Predsednik? Sa kime mi u stvari treba o ovome da razgovaramo?Šta će biti ukoliko se ugovor raskine krivicom Grada? Kolika će biti eventualna šteta za građane ukoliko investitor dobije sudski spor i pravo na nadoknadu celokupne štete? Da li je Grad stvarno toliko neodgovoran da sa jedne strane narednih godina nema pijaću vodu i da dodatno plaća milione evara štete investitoru? A verujte da će platiti ukoliko dođe do sudskog spora, u to nema sumnje.


S obzirom da mi ne možemo doći do odgovora, poštovani građani Zrenjanina, pokušajte vi! I da ponovimo, kako vas neko ne bi dovodio u zabludu: fabrika može i mora da radi, a usluga investitoru se plaća isključivo za isporučenu vodu koja odgovara standardima! Dakle svaki isporučeni kubni metar ISPRAVNE vode se plaća, sve što se isporučuje a da nije u skladu sa Pravilnikom se NE PLAĆA! Takav je ugovor. Gde vi vidite problem i rizik za dalji rad?


Hvala na poverenju, i molimo vas da se aktivirate po ovom pitanju, jer nam se čini da se ovde bilo šta može pokrenuti samo ako postoji pritisak javnosti.