Od gradonačelnika nismo dobili odgovore na naša pitanja, nije znao da nam odgovori ko je nadležan za rešavanje problema sa vodosnabdevanjem, očekujemo da se izveštaj nezavisne komisije prezentuje javnosti.

Predstavnici zaposlenih u “Fabrici vode” su posle nekoliko pokušaja uspeli da zakažu sastanak sa gradonačelnikom Salapurom, i da mu prezentuju realno stanje stvari u samom postrojenju.

Na sastanaku su pored gradonačelnika i njegovog zamenika prisustvovala i četvorica najkompetentnijih radnika iz “Fabrike vode”.

Pokušali smo da dobijemo odgovore koji se tiču daljih pregovora između Gradske uprave i “Fabrike vode”, takođe smo pokušali da objasnimo gradonačelniku trenutnu situaciju ali i relano stanje postrojenja i njegove trenutne kapacitete, pored ovoga iizvestili smo predstavnike Gradske uprave o potrebnim ulaganjima, odnosno o potrebama postrojenja, kako bi ono bilo podignuto na viši nivo, jer su se potrebe grada povećale u odnosu na godinu kada je postrojenje izgrađeno. 

Gradonačelnik je saslušao naše predloge i sugestije, međutim kako nam je rekao on ne može da odluči o sudbini fabrike vode, kao i to da će tu odluku doneti neko drugi, na nekom drugom mestu.

Želimo da verujemo da donosioci odluka u Zrenjaninu ne gledaju na nas kao neprijatelje, mi živimo u ovom gradu i nismo mi investitori, mi samo želimo da sva naša deca imaju ispravnu vodu za piće. Smatramo da je ovo postrojenje u mogućnosti da ispuni očekivanja i potrebe građana Zrenjanina, te ovim putem pozivamo sve strane da svu energiju usmere ka rešavanju ovog višedecenijskog problema, od gradonačelnika očekujemo da javnosti stavi na uvid izveštaj nezavisne komisije koja je formirana na njegov lični zahtev.

Zaposleni u “Fabrici vode”